Even voorstellen

Eranart, kort voor Erna Anko Art. Een naam die de lading van deze site dekt, kunst gemaakt door Erna en Anko.
Wie zijn wij?
Erna (1957) en Anko Stelma (1956), wij wonen in Leeuwarden en zijn sinds 2004 bezig met schilderen en speksteen snijden.


Over kunst
Onze mening over kunst is vrij simpel: “Wanneer het werk je aanspreekt en je het mooi vind, is het goed” . Kunst gaat om een gevoel en daar komt bij, dat wij het gewoon leuk vinden om het te maken.

Wat begon als voorzichtig af en toe eens proberen is uitgegroeid tot een volwaardige hobby voor ons allebei. Helaas hebben we geen atelier, dus zijn wij in de zomer in de tuin bezig speksteen te bewerken en in de winter zitten wij binnen te schilderen. Wij zijn beiden autodidact, we hebben geen opleiding voor schilderen en/of beeldhouwen gevolgd. Er staat en hangt inmiddels van alles in ons huis, zodat we een paar jaar geleden besloten om

zo nu en dan eens op een kunstmarkt te gaan staan. Wij hebben dan eigenlijk voor 1 dag een galerie op straat. Het is leuk en inspirerend om met mensen over je werk te praten, en zo nu en dan wat te verkopen. Daarnaast zijn belangstellenden altijd van harte welkom bij ons thuis om een beeld en/of schilderij te komen bekijken. Overzicht van de markten waaraan wij deelnemen staat in de linker marge van deze pagina.

Wij hebben allebei ook een website bij exto ( https://ernastelma.exto.nl  en https://ankostelma.exto.nl) daar staat een deel van onze werken en een agenda op. Hier kunt u zich aanmelden voor een nieuwsbrief. U ontvangt dan automatisch bericht vanuit deze exto site’s met aankondigingen voor kunstmarkten en nieuwe werken.

Erna en Anko Stelma

Over verkopen
Misschien is het wel sentimenteel, maar wanneer we iets verkopen moeten we toch even slikken. Alles wat we maken heeft toch wel een emotionele waarde voor ons. Het is dan geweldig om te zien dat je iemand kan ontroeren met iets wat je met veel liefde gemaakt hebt. Het geeft zoveel voldoening om iemand zo blij met zijn aankoop weg te zien lopen,  dat je zeker weet dat je werk een goed plekje krijgt bij diegene thuis.